Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, göreve gelişinin birinci yılında yapılan çalışmalar ve gelecek vizyonunu "Başka bir Mudanya: Yeni Bir Bakış, Yeni Bir Anlayış" başlığıyla kamuoyuyla paylaştı. Montania Hotel’de düzenlenen toplantıya CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, İyi Parti Mudanya İlçe Başkanı Ersin Erdönmez, Memleket Partisi Mudanya İlçe Başkanı Heybet Arslan, meclis üyeleri, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

Konuşmasında, görevinin ilk yılında yaşanan zorluklara rağmen halkın desteğini her zaman hissettiklerini vurgulayan Başkan Dalgıç, “Bu bir yılı bir sonuç değil, bir başlangıç olarak görüyoruz. Daha yaşanabilir, daha adil, daha yeşil ve umut dolu bir Mudanya için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.
“Belediyemizi sadece bir hizmet kapısı değil, bir umut yuvası haline getirmek istiyoruz” diyen Dalgıç, Mudanya'nın doğal ve kültürel kimliğini koruyarak büyütmeyi hedeflediklerini belirtti.
Mudanya’nın Çehresini Değiştirecek Dev Proje
Toplantının en dikkat çeken bölümlerinden biri ise Mudanya Meydanı projesine ilişkin açıklamalardı. Başkan Dalgıç, projenin Mudanya'nın tarihi dokusuna zarar vermeden, çağdaş bir kent meydanı oluşturmayı amaçladığını söyledi.
“Mudanya Meydanı, sadece bir proje değil, aynı zamanda kentimizin buluşma noktası, nefes alanı olacak” diyen Dalgıç, meydanın sosyal ve kültürel etkinlikler için tasarlandığını, yeşil alanların ve çevre dostu uygulamaların projede ön planda olduğunu belirtti. Projenin tamamlanmasıyla Mudanya’nın çehresinin önemli ölçüde değişeceğini ve daha yaşanabilir bir kente dönüşeceğini ifade etti.
SUNUM DENİZ DALGIÇ VİDEO
“Başka Bir Mudanya” Mümkün
“Başka bir Mudanya” anlayışının kenti dönüştürmek değil, korumak olduğunu vurgulayan Dalgıç, “Mudanya’yı olduğu gibi seviyoruz. Kaybolan değerlerini yeniden kazandırarak, herkesin yaşamaktan keyif aldığı bir kent yaratmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Projeler Hayata Geçiyor
Dalgıç, bir yıllık süreçte hayata geçirilen projeleri “Söz Verdik Yapıyoruz”, “Mudanya Değişiyor Güzelleşiyor” ve “Mudanya’ya Sözümüz Var” başlıklarıyla kamuoyuna sundu. Mütareke’nin 102. yılı kutlamalarından Cumhuriyet coşkusuna, kitap fuarından anma etkinliklerine kadar birçok organizasyonla Mudanyalıların ortak duygularda buluştuğunu söyledi.
Kentsel dönüşüm kapsamında başlatılan bina envanteri ve deprem risk analizi çalışmaları hakkında bilgi veren Dalgıç, yerinde dönüşüm kararının Mudanya’yı depreme karşı dirençli hale getirme yolunda önemli bir adım olduğunu vurguladı.
MAHİR POLAT İÇİN ALKIŞ
Kentin kültürel miraslarını yaşama kazandırmak için önemli çalışmaları yürüttüklerini anlatan Başkan Dalgıç, bu amaç doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı (İBB Miras) ile protokol imzaladıklarını belirtti. İBB Miras’ın başındaki Mahir Polat’ın önemli bir bilim insanı olduğunu vurgulayan Başkan Dalgıç, cezaevinde bulunmasının herkesi üzdüğünü belirterek, “Kendisi gençlik yıllarından bu yana rahatsızlık yaşıyor. Buna rağmen, bu kadar bilinen, tanınan bir insanın kaçma, delil karartma ihtimali olmamasına rağmen cezaevinde tutulması üzüntümüzü daha da fazlalaştırıyor” dedi. Dalgıç’ın konuşması, salondakiler tarafından alkışlarla karşılandı.
Eğitim, Kültür ve Sosyal Destek Öncelikli
Belediyeye ait iki kreşin yanı sıra, kırsal mahallelerde kurulan Köy Akademileri ile çocuklara yeni eğitim alanları açtıklarını belirten Dalgıç, gençlere yönelik kantin ve sosyal destek projeleri, yaz ve kış okulları ile öğrencilere katkı sunduklarını anlattı.
Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Gençlik Merkezi, Hal Meydanı, Tarihi Konak restorasyonu, Çocuk Dostu Sokaklar gibi projeleri de aktaran Dalgıç, sokak hayvanlarına yönelik projeler hakkında da bilgi verdi.
Sokak Hayvanlarına Yönelik Çalışıyoruz
Başkan Dalgıç, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla önemli projeler hayata geçirdiklerini belirtti. Altıntaş ve Göynüklü Mahalleleri arasında 10 hektarlık bir alanda inşa edilecek olan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nin çalışmalarına başladıklarını ifade eden Dalgıç, merkezin ilk aşamasında 5.500 metrekarelik alanda barınma alanları ve idari yapıların tamamlanacağını söyledi. Merkezde rehabilitasyon alanları, ameliyathaneler, mama deposu ve personel için idari alanların bulunacağını belirten Dalgıç, hayvanların doğal ortamlarında yaşamalarını sağlamak amacıyla geniş doğal yaşam alanları oluşturacaklarını vurguladı. Hayvansever derneklerle iş birliği içinde çalıştıklarını ifade eden Dalgıç, gönüllülerin de projeye dahil edilerek, kaynakların ve emeğin birleştirileceğini belirtti. Hayvansever dernek temsilcileri de projeye destek vererek, Mudanya Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik duyarlılığını takdir ettiklerini dile getirdi.
İşbirlikleri ve Yerel Kalkınma Hedefi
Kadın Eşitlik Merkezi, Dernekler Yerleşkesi ve Kapalı Yüzme Havuzu gibi projelerin tamamlandığını belirten Başkan Dalgıç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi, Mimarlar Odası gibi kurumlarla imzalanan iş birliklerine değindi. Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Mudanya Triatlonu Türkiye Kupası Finalleri ile kentin sporda da adını duyurduğunu söyledi.
Yerel üreticilerle yapılan iş birlikleri, doğa, kültür ve gastronomi turizmine yönelik atılan adımların Mudanya’yı kalkındıracak önemli projeler olduğunu vurguladı.
“Mudanya Bizim Evimiz”
Sunumunu “Bu bir yıllık sürecin bir parçası olduğunuz için, bizlere duyduğunuz güven için teşekkür ederim” sözleriyle tamamlayan Başkan Dalgıç, “Mudanya bizim evimiz. Bu evi birlikte koruyup, geliştirip güzelleştireceğiz” dedi.