Bir, iki, üç TIP. Bu sihirli cümle ilkokul sıralarında sessizliği sağlamanın çocukça bir formülüydü. 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrası seçimi hangi belediye başkan adayı kazanırsa kazansın toz duman olacak bir ortamda Mudanya’da sessizliğe daha fazla ihtiyacımız olacak kanaatindeyim.

Bir, iki, üç TIP. Bu sihirli cümle ilkokul sıralarında sessizliği sağlamanın çocukça bir formülüydü. 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrası seçimi hangi belediye başkan adayı kazanırsa kazansın toz duman olacak bir ortamda Mudanya’da sessizliğe daha fazla ihtiyacımız olacak kanaatindeyim.

Geçtiğimiz 10 yıl boyunca Mudanya Belediyesinin CHP’li başkanı Hayri Türkyılmaz’ın Mudanya’da çok güzel şeyler yapabilecekken göz göre göre yaptığı yanlış işleri, sokakların perişanlığını, ısrarla halkın gözünün içine bakarak “ben yapacağım, yapıyoruz, yeri hazır” denilen ancak gerçekleşmeyen seçim vaatlerini, “Satmak bir yana satılanları geri alacağız. ” denilen ancak on binlerce metrekare satılan arsaları, çalışır vaziyette teslim alınan ancak atıl hale getirilen Yüzme Havuzunu, vatandaşın elinden alınan kapalı pazaryerini, Öğretmen Evinden sürülen öğretmenlerimizin durumunu, Mudanyalı gençlerin spor yaptığı ancak yok edilen Yelken Kulübünü kısacası vicdanımızı rahatsız eden gerçekleri kameramızla, yazılı ve görsel olarak mudanya.gen.tr sitemizden aktarmak için 10 yıl boyunca çaba gösterdik.

Bunun sonucunda yayın kuruluşumuzu kategorize etmek için uğraşanların Mudanya Belediyesi eski belediye başkan yardımcısı Mustafa Ay öğretmenimin tabiriyle ibrikçilerin sözlü, yazılı saldırılarına uğradık.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz basın bültenlerini kesti, haber içerikli basın davetlerine sorabileceğimiz sorular yüzünden davet edilmez olduk. Kaç defa videolarımızda kameralarımızın belediye başkanı Hayri Türkyılmaz’a açık olduğunu bir beklenti ve para istemediğimizi çok net ifade ettik. Çağrımıza cevap vermedi.

Ancak ibrikçiler sosyal medyada paylaşımlarıyla “Mudanya Belediyesinin haberi nerede?” diye sormaya devam ettiler.

Mudanya Yerel Basını maalesef belediye kanalıyla randımanlı - randımansız tanımlamasıyla tanışmış oldu. Yerel Basına uygulanan yıldırma politikası yerel arşivlere kara bir leke olarak geçti.

Mudanya Egemen Gazetesi’nin rahmetli olan İmtiyaz Sahibi Aziz Bükey son köşe yazısına “Mudanya yerel basını oksijen çadırında” diye başlık attı.

Hayri Türkyılmaz tarafından sloganlaştırılan “Barışın ve Kardeşliğin Başkenti” ifadesiyle uzaktan yakından alakası olmayan ötekileştirmeler Mudanyamıza hiç yakışmadı, hiçbir şey kazandırmadı, çok şeyler kaybettirdi. Yapılanlar “Türkiye’nin birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi” anlayışına zarar verdi.

Geçtiğimiz 10 yıl içinde onca baskı, yaptırım, ötekileştirme, kategorize etmelere, reklam vermeme ve verdirmeme gibi baskılara boyun eğmeyerek doğrulara yer veren, yanlışları göstermek adına kamerasını çalıştıran, yazılar yazan mudanya.gen.tr ‘nin birilerini rahatsız eden doğruluğu Mudanya Belediyesinin bir avukat ordusuna sahip olmasına rağmen tek bir mahkeme tekzibi almamasıyla tescillenmiş oldu.

Hayri Türkyılmaz’ın “Mudanya Çeşmeden Kuşadası’ndan güzel olacak” vaadiyle başlayan öfke dolu 10 yıllık yerel yönetimi bağlı bulunduğu partisi CHP’nin kendisini yeniden aday göstermemesiyle son buldu.

10 Yıl Mudanya Belediye Başkanlığı koltuğunu hizmet etmek yerine kin ve hamaset siyasetiyle işgal eden Hayri Türkyılmaz geçtiğimiz 10 yılda Mudanyamıza 30 yıllık zarar verdi.

Neticede taşeron işçilerinin maaşını bile zamanında ödeyemeyen, karşıt siyasi partileri haramiler diye eleştirirken eş, dost akraba, parti ilçe yöneticisi kim varsa yakınlarını belediyede istihdam eden, mülklerinden çokça satmış, krizin ötesinde adı konulmamış maddi kaos, iflas yaşayan bir belediye ortaya çıktı.

Üstelik yaşanan 5.1’lik depremde kullanılamaz duruma gelen bina nedeniyle artık Mudanya Belediyesinin tüm birimlerini toplayan bir yönetim binası bile yok.

Bugün 19 Mart 2024 Salı

Bu yazımı klavyeye alırken 31 Mart 2024 Yerel Seçimine 11 gün 17 saat 57 dakika 19 saniye var.

1 Nisan 2024 sabahından itibaren Allah ömür verirse mudanya.gen.tr imtiyaz sahibi olarak hangi siyasi partinin belediye başkan adayı kazanırsa kazansın uzunca bir süre rutin haberciliğimizin dışında eleştirel, Özel Haberlere yer vermeyeceğimizi açıklıyorum.

Bize şikayet eden “şunu gündeme getir çok sıkıntı çekiyoruz” diyen ancak kameramızın önüne geçerek sorunu anlatmaktan türlü bahanelerle imtina edenlere de mesajımız net “Mudanya’nın evliyası sadece biz değiliz”. Basın olarak sorunlarınızı kameramıza ifade etmeniz durumunda gündeme taşırız. Aksi taktirde derdinizi Marko Paşa’ya anlatmanızı salık veririm. Nokta...

Siyasi parti ilçe başkanlarının ve STK’ların haysiyet cellatlığı yapmayan basın açıklamalarını, yerel gündemi sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz. Olandan bitenden haberdar edeceğiz.

Mudanya belediye başkanlığını hangi siyasi partinin başkan adayı kazanırsa kazansın bulacağı cascavlak, müflis, zor durumda bir Mudanya Belediyesi olacaktır.

Belediye Başkanlık Binası bile olmayan bir ortamda Mudanyamızda biriken sorunların çözümü noktasında yeni seçilen belediye başkanının  sessizliğe, desteğe ve morale fazlasıyla ihtiyacı olacak.

Tek temennim yeni belediye başkanının kimseyi, özellikle yerel basını ötekileştirmemesi, iletişim kanallarını açık tutması, her vatandaşın eleştiri hakkı bulunduğunu aklından bir an olsun çıkarmaması. Kızmak öfkelenmek yerine samimi diyalog ortamını tercih etmesi. Hayri Türkyılmaz’ın başlattığı ayrımcılığı unutturması.

ZÜBÜKLERE DUYURULUR.

Rızkın Allah tarafından verildiğini unutup Cuma namazlarında has müminlerle saf tutan münafıklarda bilmeliler ki ;

mudanya.gen.tr geçtiğimiz dokuz buçuk yıl boyunca Mudanya Belediyesinden hiç reklam almadan yayın hayatına performanslı şekilde devam etti.

Birileri olmadan yerel basının aç kalacağını düşünen zavallı ahmaklar geçtiğimiz 2014 -2024 yılları arasındaki haberciliğimize bir daha baksınlar. Yetmezse 2009 – 2014 arasındaki haberciliğimizi hatırlasınlar. Sonra dönüp kendi kifayetsizliklerine, ayna da suratlarına baksınlar.

Maalesef siyasetin en kötü yanı siyasi partilerin kapısından bile girmemesi gereken madrabazlara, zübüklere siyaseten değer atfedilmesidir.

Biz Allah izin verdiği sürece burada olacağız. Boş lakırtı değil kıymetli sözler, görüntüler, haberler paylaşacağız.

Ancak şimdi Mudanyamızın sekinete, sakinliğe, sağ duyuya ve bir süre sessizliğe ihtiyacı var.

Bir, iki, üç TIP....

Öner KIRAN

Pin It

Zeytin OTOPARK MUDANYA RUHSATLI

BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
Mudanya Nöbetçi Eczaneleri

Sosyal medyada bizi takip edin

facebook'ta mudanya.gen.tr'yi takip edin twitter'da Mudanya.gen.tr'yi takip edin youtube'da mudanyagentr'yi takip edin

Bu hafta öne çıkanlar