BÜLENT ERDEN - SİYASETÇİ

Mudanya Devlet Hastanesinde bir süre önce Başhekim görevine getirilen 43 yaşında evli ve 3 çocuk babası Uzman Doktor Fatih Yavuz Erkal “her şey sağlık için, her şey halkımızın sağlığı en iyi şekilde alabilmesi için” diyerek göreve başladığını ve bu amaç doğrultusunda görevini en iyi şekilde, tüm hastane çalışanları olarak yerine getireceklerini ifade etti. 

Mudanya Devlet hastanesinde  12 yataklı palyatif bakım servisi açıldı

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olan Başhekim Uzman Doktor Fatih Yavuz Erkal, Dr Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma hastanesi iç hastalıkları kliniği, Dr. Münif İslamoğlu Kastamonu Devlet hastanesi iç hastalıkları uzmanlığı bölümü, Bursa Ali Osman onkoloji hastanesi iç hastalıkları uzmanlığı bölümünde görev yapmış olup son olarak ta Mudanya Devlet Hastanesinde başhekim görevini sürdürüyor.

 

12 Yataklı Palyatif Bakım Servisi Hizmete Alındı.

 

Hastane Başhekimi Uzman Dr. Erkal, 19 yıldır sağlık hizmetinde görev aldığını ve görevini en iyi şekilde vermeye gayret gösterdiğini ifade ederek 12 yataklı Palyatif Bakım Servisi^nin Mudanya Devlet Hastanesine kazandırıldığını açıkladı.

Mudanya Devlet hastanesinde kısa bir süre önce 12 yataklı palyatif bakım servisinin açılmasıyla hastanede sağlık hizmetinin daha verimli olmasını sağladığını belirten vatandaşlar, “bizlerde elimizden geldiğince hastanemize destek vermeye gayret göstereceğiz. Sonuçta verilen her hizmet bizler için verilmektedir” derken eksiklerini gidermek içinde üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dediler. 

Edinilen bilgilere göre Palyatif bakımın anlamı; Var olan hastalıkları nedeni ile iyileşemeyen veya tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa bağlı terminal dönem denen, son döneme giren hastalara destek olmak amacıyla yapılan işlemler bütünüdür.

Kanserlerin artması, yapılan tedavilerle yaşam süresinin uzaması ve kronik hastalıkların çoğalmasıyla palyatif bakım servislerine ihtiyaç duyulmakta ve bu servislerin gittikçe de önemi artmaktadır. Hastanın acılarını hafifletmek, onları rahatlatmak amacıyla profesyonel bakım desteğinin sunulduğu “Artık hastanıza yapacak bir şey yok, alın eve götürün” denilen vakaların da bakıldığı, ilgilenildiği servislerdir.

Burada amaç; hastanın yaşamına yıllar katmak değil, kalan yıllarına yaşam katabilmektir. Hastane Palyatif Bakım Servisi 12 yataklı olup 6 odada 2 kişilik hastalara hizmet vermektedir. Palyatif Bakım Servisinde görevli 1 Dâhiliye Uzmanı, 1 Sorumlu Hemşire, 4 Servis Hemşiresi, 1 Temizlik Personeli 1 Sağlık Personeli hizmet vermektedir.

Mudanya devlet hastanesine bugüne kadar çok sayıda hayırsever vatandaşın çok önemli tıbbi cihazları bağışladığı ve bazı odaların da düzenlenmesini sağladığı biliniyor. Bilindiği gibi hastane yapılırken ayrılan oto park alanı ilerleyen süreçte ihtiyaç vermemeye başlamasıyla oto park alanı genişletilerek daha fazla araca hizmet vermeye başlamıştı. Bugün de gelinen noktada hastanenin sadece Mudanya’ya değil, Bursaya bağlı Emek mahallesi ve diğer birçok mahalleye de hizmet vermesiyle park sorununun hat safhaya ulaşmaya başladığı da gözlemleniyor ve önlem alınması gerekiyor. 

Bir süre önce Mudanya İlçe Kaymakamı Ayhan Terzi, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, hastane Başhekimi Dr. Erkal ve beraberindeki heyet kısa süre önce hizmete giren Palyatif bakım servisinde yatan hasta ve yakınlarıyla sohbet edip görüşlerini aldılar. Bu bakım servisinin hizmete girmesi hasta yakınlarını memnun etti ve hastalarına en iyi şekilde hastanede bakıldığı ve özel ihtimam gösterildiği belirtildi.             

Tarık ARSLAN

Pin It

BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
BİÇER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
Mudanya Nöbetçi Eczaneleri

Mudanya Hava Tahmini

Mudanya hava durumu

Sosyal medyada bizi takip edin

facebook'ta mudanya.gen.tr'yi takip edin twitter'da Mudanya.gen.tr'yi takip edin youtube'da mudanyagentr'yi takip edin