Sonbahar aylarına mahsus “zoho, eşek helvası, sütlü ot, çoban düdüğü, Türkmen düdüğü” gibi isimlerle anılan çohus, radikadan sonra en sevilen ottur. Bu otu satın alırken ya da toplarken kalın köklü olmasına dikkat edin. Kök ne kadar kalınsa, ot o kadar körpedir.  Fotoğraflarda otun ayıklanmış halini de görebilirsiniz.

Diğer otlar gibi köklerinde hiç kum kalmayıncaya kadar iyice yıkamalısınız.

Malzemeler:

Bir kilogram Çohus Otu
75ml sızma zeytinyağı.
Bir adet sulu limon.
Bir miktar tuz.

Hazırlanışı

  • Ayıklama işlemi bitince otları bol su ile çok iyi yıkayın, süzün.
  • Yaklaşık üç litre suyu kaynatın, otları kaynayan suyun içine atın. Suya asla tuz koymayın.
  • Kökler yumuşayınca ki bu süre yaklaşık 10/12 dakikadır, otları kevgirle bir kabın içine alın.
  • Zeytinyağ, limon ve tuzu ekleyin.
  • Her ot haşlamada olduğu gibi bu otuda ılık servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaynak Ömer Beydeş Facebook Gerçek Girit Yemekleri Yapanlar Grubu Yöneticisi