Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın girişimleriyle mesken su aboneliklerinde birinci kademe sınırı 12 metreküpten 18 metreküpe çıkarıldı. Bu sayede Bursalıların daha düşük fiyattan su tüketmesi sağlanacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın girişimleriyle mesken su aboneliklerinde birinci kademe sınırı 12 metreküpten 18 metreküpe çıkarıldı. Bu sayede Bursalıların daha düşük fiyattan su tüketmesi sağlanacak.

Yeni Düzenlemeyle Neler Değişecek?

Birinci kademe su kullanımı 12 metreküpten 18 metreküpe çıkarıldı.
Bu sayede vatandaşlar 6 metreküp suyu daha ekonomik kullanabilecek.
18 metreküp su kullanan abonelerin faturalarında ortalama %20 indirim olacak.
Başkan Aktaş'tan Vatandaşlara Müjde

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Göreve başladığımız dönemde 10 metreküpten 12 metreküpe çıkardığımız birinci kademe su kullanım aralığını şimdi de 18 metreküpe çıkardık. Bu sayede yüksek fatura ödeyen kalabalık ailelerimizi bir nebze de olsa rahatlattık. Yeni düzenlemeyle birlikte 18 metreküp su kullanan bir abonemizin faturalarında ortalama yüzde 20'lik bir indirim yaptık. Tüm BUSKİ ailesiyle beraber biz de elimizi taşın altına koyduk ve vatandaşlarımıza destek olmak için durmadan canla başla çalışmaya devam ediyoruz."

Bursalıların Yüzü Gülüyor

Yeni düzenlemeden memnuniyet duyan Bursalılar, Başkan Aktaş'a teşekkürlerini iletti. Vatandaşlar, bu uygulamanın su tasarrufu yapmalarına da teşvik edeceğini dile getirdiler.

Bu Haber Neden Önemli?

Bu haber, Bursalıların su faturalarında önemli bir indirim sağlayacağı için önemlidir. Özellikle kalabalık aileler ve dar gelirli vatandaşlar bu düzenlemeden büyük fayda sağlayacak.

Haberin Kaynağı:

Bursa Büyükşehir Belediyesi