Mudanya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri Veteriner Hekim Ahmet TAKUNYACI, Gıda Mühendisi Hatice KELEŞ ve Gıda Mühendisi Pelin MENGÜTAY tarafından Mütareke İlkokulu 3.Sınıf öğrencileri (78 Öğrenci) ile Cafer Yener İlkokulu 3.Sınıf öğrencilerine yönelik “SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN, GIDA GÜVENLİĞİ ve GIDA HİJYENİ” konulu eğitim düzenledi.
Yapılan çalışmalarda toplam 96 öğrenciye Gıda Güvenliği ve Hijyeni, Gıda Zehirlenmeleri ve Alo-174 Gıda Şikayet Hattı ile ilgili bilgiler verildi. Okullarda gıda zehirlenmelerinin giderek arttığına dikkat çekilen eğitimde, her tüketicinin bir denetçi olduğu vurgulanarak, zehirlenme olgularıyla karşılaşılmaması için tüketilecek gıdaların öncelikle fiziksel kontrol ve denetimden geçirilmesi gerektiği, bu anlamda ambalaj üzerindeki son tüketim tarihi ve üretim izinlerinin kontrolü yanında, ambalajda yırtılma veya delinme olup, olmadığına da dikkat edilmesi, tüketimden hemen önce açılan ürünün renk ve kokusunda anormal bir durum olup olmadığına da bakılması gerektiği dile getirildi.
Öğrencilere hijyen ile ilgili tanımlar, kişisel hijyen, besin hijyeni ve güvenilir gıda tüketimiyle ilgili bilgiler verildi. Gıda Mühendisi Pelin MENGÜTAY’ın sunumunu yaptığı eğitime öğrenciler ilgi gösterdi ve merak ettikleri konuları çekinmeden sorma fırsatı buldular.